Robimy pyszne i zdrowe kanapki.

W ramach programu Junior-Edu-Żywienie-JEŻ pierwszoklasiści z klasy 1b i 1c przygotowali zdrowe kanapki. Najpierw dzieci z zaciekawieniem wysłuchały pogadanki o tym, jak należy przygotować zdrowy i smaczny posiłek. Potem po starannym umyciu rąk zabrały się do pracy. Samodzielnie smarowały pieczywo masłem i układały na nim różne produkty. Nie zabrakło ogórków, pomidorów, papryki, rzodkiewki, szczypiorku i innych zdrowych składników. Wszyscy bardzo starali się, aby każda kanapka była pyszna i pomysłowa. Zadowolone miny dzieci potwierdziły, że najlepiej smakują kanapki zrobione własnoręcznie.
Dzięki takim zajęciom uczniowie kształcili w sobie odpowiednie nawyki żywieniowe, rozwijali kreatywność oraz dbałość o higienę podczas przygotowywania i spożywania posiłków. Wiosenne kanapki wszystkim bardzo smakowały i dały dużo energii na dalszą część dnia.

No module Published on Offcanvas position