No module Published on Offcanvas position

Wiosenna ścieżka zdrowia

Dnia 20 marca 2018 roku uczniowie klasy 1 a wyruszyli na dłuższy spacer w poszukiwaniu zwiastunów wiosny. Mali obserwatorzy przyrody wytropili pierwsze kwiaty w przydomowych ogródkach, delikatne pąki na drzewach i krzewach, kwitnące bazie i radośnie śpiewające ptaki. Przed wyjściem dzieci zapoznały się z najnowszą piramidą żywienia trafnie odczytując zawarte tam informacje: ruch i racjonalna dieta to podstawy naszego zdrowia. Zwłaszcza wczesną wiosną warto zadbać o dobrą formę, aby korzystać z niej przez dalsze miesiące. Wiosenna ścieżka zdrowia doprowadziła wycieczkowiczów na skraj Pępowa (lokal gastronomiczny przy stacji benzynowej). A tu wspaniała niespodzianka! W ramach współpracy przy realizacji całorocznego programu "Warzywa i owoce w szkole" rodzice przygotowali zdrowe, wiosenne śniadanie w formie szwedzkiego stołu. Brawa dla Pań: Karoliny Małeckiej, Jolanty Mak i Joanny Wyzujak za pomoc i zaangażowanie. Pierwszoklasistom również należą się pochwały: za ciekawość i bogatą wiedzę przyrodniczą oraz wspaniałe, kulturalne zachowanie podczas wspólnego biesiadowania przy stole. Na słowa wdzięczności zasługuje także Pani Marzanna Galeja - nasza częsta i pomocna opiekunka podczas licznych wyjść i klasowych wycieczek. Teraz czekamy na WIOSNĘ!